SLOBODNE
Sme rodina vinárov a poľnohospodárov zo Zemianskych Sadov. Od roku 1912 hospodárime na pôde v Zemianskych Sadoch pri Hlohovci. Voľakedy sa na Majeri pestoval vo veľkom tabak a vyrábali vína známe až v Prahe. Po násilnom prerušení rodinnej tradície počas vojny a nasledujúcich 40 rokov, riadi v súčasnosti Majer Zemianske Sady spoločne štvrtá a piata generácia. Vína výrábame nízkozásahovým spôsobom, výlučne z hrozna dopestovaného ekologicky vo vlastnom vinohrade.
Vinohrad
Náš vinohrad má 17 ha a nachádza sa na sprašových pôdach, bohatých na vápnik. Nachádza sa na svahu orientovanom na juhozápad, vo výške 200m nad morskou hladinou. Vo vinohrade hospodárime ekologickým spôsobom od roku 2016 a tento rok sme oficiálne vstúpili do procesu konverzie. Chemické postreky a herbicídy tak boli z nášho vinohradu vylúčené. Tretím rokom sme členmi najstaršieho spolku biodynamickych farmárov v Rakúsku a prístupy biodynamického hospodárenia zavádzame. Vo vinohrade chováme včely a vysievame bylinné zmesy, ktoré tvoria pastvu rovnako pre včely, ako aj pre pôdne baktérie. Pestujeme odrody, ktoré do našej oblasti historicky a klimaticky patria. Frankovka modrá, Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Tramín červený, Devín, Rulandské šedé, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon a Alibernet. Náš cieľ je pestovať taký vinohrad, v ktorom bude vládnuť rovnováha a kde hlavnou ochranou vinohradu bude zdravá a životaschopná pôda. Takýmto spôsobom chceme dopestovať naše hrozno v top kvalite a optimálnom množstve.
Pivnica
V našich piovniciach sa rovnako riadime zásadami naturálneho prístupu. Všetky naše vína kvasia spontánne, vlastnými kvasinkami. Vina následne vyzrievajú v nereze, drevených sudoch alebo hlinených amforach bez akýchkoľvek enologickych trikov. Používame minimálne dávky síry a obsah celkovej síry je uvedený na každej etikete. Víno vnímame ako živý organizmus. Pri výrobe kladieme dôraz na remeselnú precíznosť, na pochopenie prírodných procesov. Ručnou prácou pri jeho výrobe zhmotňujeme naše názory a postoj k životu.